Proef je plek

wildplukken & koken voor iedereen vanaf 10 jaar

Wilde planten kennis werd eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven. In de tweede helft van de 20e eeuw verstomde die traditie. Sterker nog, wilde planten worden sindsdien vaak als ‘onkruid’ verguisd. We kennen ze niet meer en zijn vergeten hoe voedzaam ze zijn en hoe we ze kunnen gebruiken. Wie de waarde van wilde planten kent, weet dat ‘onkruid niet bestaat’.

Van in de lente tot in de herfst ga je met met mij op pad. Ik neem jullie één zondagochtend per maand mee langs paden, bosjes en weides in de buurt. Je maakt kennis met de rijkdom van de aanwezige wilde eetbare planten en komt te weten wat je ermee kan doen. We gaan ze niet alleen rauw proeven, maar we gaan er ook mee aan de slag.
Tijdens elke sessie maak je kennis met een zevental planten: bekende klassiekers en onbekende planten. Je leert hoe je ze kan herkennen, maar je leert ze ook gebruiken
Na deze reeks ken je de eigenschappen en de toepassingen van zo’n 40-tal planten
Een unieke manier om je eigen omgeving volledig in je op te nemen!

Kinderen/ jongeren (tot 16 jaar) kunnen enkel samen met een volwassene inschrijven. Als volwassene kan je ook individueel inschrijven.

Aanbod
+/- 7 à 9 planten/ sessie,
plantenfiche per plant, 
recepten of gebruiksaanwijzing

Praktisch
Data
zondag 21/4, 26/5, 23/6, 15/9, 13/10/2024
Uren
9u tot 12u

Zondag 26 mei gaan we o.a. op zoek naar en proeven we:
madeliefje, pinksterbloem, look zonder look, duizendblad, weegbree, margriet, bijvoet, Japanse duizendknoop, wikke
We maken en proeven o.a. een gewokte madeliefjes en margrietjes, madeliefkappertjes, kruidenboter/ -kaas met wilde kruiden, geroosterd(e) duizendblad en bijvoet, Japanse duizendknoop limonade,…

Startpunt
Heermeerspark,
ingang kant Steenovenstraat-Molenhoek, 9940 Evergem
(inrijden tussen Steenovenstraat nr 1 en nr 7 tegenover nr 4)
Eindpunt
Buntstraat 22, 9940 Evergem
Tipkom met de fiets of te voet want start- en eindplek zijn niet dezelfde

Wat heb je nodig? 
– een (zak)mes
– een paar stoffen zakjes, om planten mee naar huis te nemen
– notitieboekje en pen/ potlood
– tuinhandschoenen kunnen handig zijn voor bv. het plukken van brandnetels
Tip trek voldoende warme kleren aan, kleed je in laagjes en zorg eventueel voor een extra trui. We zijn vooral buiten en staan ook wel vaak stil.

Inschrijven & prijs
De reeks is ontwikkeld voor een gemengde groep met volwassenen en kinderen (vanaf 4e leerjaar/ 10 jaar). Je krijgt basis wilde planten kennis daarop afgestemd. Zo wordt de wilde planten kennis terug gedeeld over generaties heen.

Als volwassene kan je ook individueel inschrijven (*) (zie Formule 2, hieronder)

Formule 1
Je schrijft in met een duo van 1 volwassene en 1 kind. Je kan eventueel nog 1 bijkomend kind inschrijven per volwassene.
Je kan inschrijven voor 1 sessie, de voorjaarsreeks van 3 sessies of ineens voor de hele reeks van 5 sessies.
Qua betaling kies ik voor het systeem pay what you can. Ik stel 3 prijzen voor en jij beslist hoeveel je betaald voor de sessie.
– 1 losse wildpluk sessie €30/ €40/ €50 per duo van 1 volwassene en 1 kind/ jongere (plus €10 extra voor een bijkomend kind/ jongere)

Formule 2 (*) Prijzen voor individuele volwassenen:
Qua betaling kies ik voor het systeem pay what you can. Ik stel 3 prijzen voor en jij beslist hoeveel je betaald voor de sessie.
– 1 losse wildpluk sessie €20/ €25/ €30

Inschrijven kan via onderstaande knop

Betaling met vermelding ‘naam volwassen deelnemer’ + ‘wildpluk datum sessie(s)’ op rekening BE30 8902 1433 8911 I BIC VDSPBE91 van Boeshaorei vof. 

Ik kijk er alvast naar uit om wat ik weet over de rijkdom van wilde planten en wat je ermee kan doen met jullie te delen.

Tot gauw!
Nathalie

Nog vragen? Neem contact met me op via 0477 323446 of nathalie@nathaliedecoene.be

Gepubliceerd door nathaliedecoene

Vrouw, partner, moeder, doener en denker met een groen hart. Streeft naar een volhoudbaar leven voor zichzelf en haar omgeving elke dag opnieuw.

Eén opmerking over 'Proef je plek'

Plaats een reactie